Natko Beck

voditelj Odjela radiologije

Dječja bolnica Srebrnjak

CURRICULUM VITAE

Rođen 1980. u Zagrebu. Diplomirao 2007. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a za vrijeme studija biva nagrađen Dekanovom nagradom za znanstveni rad.

Karijeru započinje kao znanstveni novak na Odjelu radiologije DB Srebrnjak, a 2008. postaje specijalizant radiologije u KB Sv. Duh, gdje kasnije kao specijalist ostaje do 2016. Nakon toga odlazi u SB Thalassotherapia Opatija, a od 2019. postaje voditelj Odjela za dijagnostičku radiologiju DB Srebrnjak. S velikim veseljem uvodi ultrazvuk pluća kao novu metodu u svakodnevnu rutinu bolnice.

Od 2011. do 2018. direktor je neuroznanstvenog start up-a Core Interface, unutar kojeg je razvijeno nekoliko prototipova i proizvoda za neurorehabilitaciju nakon moždanog udara i neurofeedback aplikacija za sportaše. U sklopu projekta biva nagrađen s nekoliko međunarodnih nagrada.

Od 2011. godine do danas radi u privatnom zdravstvenom sektoru, a propagira teleradiologiju i implementaciju umjetne inteligenciju u radiologiji i medicini.

Autor i koautor je nekolicine znanstvenih članaka i popularnih medicinskih članaka. Od 2018. godine aktivan je na društvenim mrežama s javnozdravstvenom misijom zdravstvenog opismenjavanja, za što dobiva nagradu Hrvatske udruge za odnose s javnošću “Komunikator godine 2020.”

Od 2021. je suorganizator medicinsko komunikacijskog summita “Back Together” u kojem se obrađuju aktualne teme kroz niz panela. Uz podcast u kojem predstavlja ljude iz medicinskog clustera kojeg vodi od 2018., 2022. na prvog programu Hrvatske Radio Televizije započinje s moderiranjem emisije “Dr. Beck” u kojoj 4 dana u tjednu približava stanja iz medicine.

Od 2022. godine suosnivač je “Zaklade Zora” s ciljem uvođenja stanične imunoterapije u Hrvatsku. U slobodno vrijeme s veseljem volontira prijenosnim ultrazvukom. Ljubitelj je nove tehnologije. Otac i suprug u najboljem izdanju.

 

backtogether.hr

zakladazora.hr

YouTube