Krešimir Antonio Paliska

Izvršni Direktor, Stariji Podpredsjednik

AACI Healthcare Ltd

Životopis

Krešimir Paliska je Stariji podpredsjednik i Izvršni direktor američkog akreditacijskog tijela AACI Healthcare, globalno jedne od tri vodeće kuće u području akreditacije zdravstvenih ustanova. Ima više od 20 godina iskustva u akreditaciji bolnica, upravljanju kvalitete, sigurnosti pacijenata i bolničkom managementu.
U svojoj karijeri bio je na više vodećih pozicija u korporaciji DNV GL, a jedan je osnivača i prvi podpredsjednik Nordijske komore u Hrvatskoj. Posljednjih 10 godina bio je direktor DNV GL Healthcare-a za Europu i bliski istok. Za to vrijeme razvio je širok spektar vještina i znanja od operativnih do , zakonskih kao i iskustvo u pronalaženju najboljih rješenja i proaktivnog zdravstvenog managementa. Iskustvo uključuje i rad sa brojnim Ministarstvima zdravlja, Svjetske zdravstvene organizacije, ISQua-om i raznim drugim profesionalnim udruženjima za kvalitetu i sigurnost pacijenata.
Uža specijalnost su mu akreditacije bolnica i razvijanje kulture sigurnosti u zdravstvenim organizacijama. Od 1.2.2018. imenovan je Izvršnim direktorom AACI Healthcare sa sjedištem u Ashevillu, Sjeverna Karolina.