Sandra Karabatić, MSN, BsN, RN, PhD student

Glavna sestra zavoda za tumore pluća i sredoprsja, Predsjednica Udruge za pomoć oboiljelima od raka pluća i drugih bolesti pluća

Klinika Jordanovac, Udruga Jedra

CURRICULUM VITAE

Rođena sam u Splitu, a kao većina Dalmatinaca svoje obrazovanje nastavljam u Zagrebu. Moj profesionalni razvoj usmjerila sam za unapređenje zdravstvene skrbi oboljelih od raka pluća i drugih bolesti pluća, ali i na razvoj i profesionalizaciju te veću prepoznatljivost sestrinske profesije u sustavu i zajednici. 2007. godine osnovala sam Udrugu Jedra i od tada sam predsjednica iste.

U sklopu Udruge JEDRA organizirali smo brojne  javnozdravstvene kampanje prepoznate kako na nacionalnoj razini tako i na međunarodnoj, te smo i dobitnici nekoliko priznanja i nagrada za iste. Uz onkologiju moja druga ljubav je komunikacija u zdravstvu. 2018.godine pokrećem svoj blog „Upravljanje zdravljem & komunikacijom”. Koliko je tema važna i potrebna govori podatak od 160 000 pratitelja. To me potaknulo da izdam svoju prvu knjigu na tu temu, a suradnja s brojnim udrugama civilnog društva bila je inspiracija da napišem i knjigu „ Civilno društvo, prepoznatljivost i perspektive”. Član sam brojnih međunarodnih i domaćih društava, pozvani predavač na međunarodnim onkološkim kongresima, član 4 radne skupine za izradu Nacionalnog strateškog okvira protiv raka, stručni suradnik WHO na temu borbe protiv pušenja. Dobitnica nekoliko priznanja od kojih izdvajam:

Priznanje za izniman doprinos u promociji i razvoju sestrinske profesije. Priznanje dodijelio organizacijski odbor međunarodnog tjedna sestrinstva u Republici Hrvatskoj.

Međunarodno priznanje za izvrsnost u kliničkoj praksi tijekom pandemije COVID-19 (eng. Sigma European recognition of Excellence in Nursing Clinical Practice during the COVID-19 pandemic).

Plaketu za izuzetan doprinos razvoju odnosa s javnošću, integrirane komunikacije i medija u jugoistočnoj Europi.

No najveća privilegija koju mi je život poklonio je što sam majka predivnog sina. Moj najveći uspjeh je sigurnost i toplina obitelji, koji su preduvjet za snove. Snovi stvaraju budućnost samo ako vjeruješ u njih i slijediš ih. A promjena se dogodi kada druge zaraziš svojim snovima.

 

LinkedIN

Facebook

skarabatic.blogspot.com

govorimoorakupluca.com