Doc.dr.sc. Tomislav Madžar, dr.med.

Savjetnik Predsjednice Republike Hrvatske

Životopis

Doc. dr.sc. Tomislav Madžar dr.med., liječnik, rođen je 1979. godine. Specijalist je i sveučilišni magistar medicine rada i sporta. Ravnatelj je Zdravstvene ustanove Vaš Pregled za medicinu rada i sporta , te voditelj odjela sportske medicine pri Centru za sportsku medicinu i unapređenje zdravlja na radu na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ujedno obnaša funkciju posebnog savjetnika Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović za zdravstvo i sport.
Diplomirao je 2005. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na kojem je i doktorirao na temi „Psihološki predskazatelji sportskih ozljeda u profesionalnih nogometaša i rukometaša“ u sklopu poslijediplomskog doktorskog studija „Biomedicina i zdravstvo“, te je završio i specijalistički poslijediplomski studij Menadžment u zdravstvu. U okviru područja menadžmenta u zdravstvu, u posebnom fokusu njegovog zanimanja je razvoj zdravstvenog turizma. Također je završio specijalizaciju iz područja Medicine rada i sporta pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te specijalistički poslijediplomski studij „Medicina rada i sporta“.
Kao liječnik dugogodišnje surađuje s nogometnim i rukometnim klubovima, a dugi niz godina član je zdravstvenih timova i stručnog stožera Hrvatske rukometne i nogometne reprezentacije. Certificirani je doping kontrolor pri Hrvatskom zavodu za toksikologiju i antidoping.
Član je brojnih profesionalnih i humanitarnih organizacija: Zdravstvene komisije Hrvatskog rukometnog saveza i Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog društva za sportsku medicinu pri Hrvatskom liječničkom zboru, Zdravstvene komisije Hrvatskog nogometnog saveza i Zdravstvene komisije IHF-a (Međunarodne rukometne federacije), Zdravstvene komisije HOO-a (Hrvatskog olimpijskog odbora), predsjedništva Hrvatske lige protiv raka, Rotary kluba Zagreb Maksimir.