Milada Privora

Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld

O predavaču

Diplomirani je inženjer arhitekture. Diplomatsku akademiju Ministarstva vanjskih poslova RH završila je 1996.g.Od 2009.g. predavač je Diplomatskog protokola na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld.
Nakon desetogodišnjeg iskusta na poslovima PR-a i protokola u Industrogradnji d.o.o., 1994.g imenova je zamjenicom ravnatelja Državnog protokola Predsjednika Republike Hrvatske. Odlukom predsjednika države 2000.g. imenovana je ravnateljicom Državnog protokola i veleposlanicom u Ministarstvu vanjskih poslova RH te šeficom protokola predsjednika Republike Hrvatske radeći direktno s predsjednikom.
Sudjelovala je na međunarodnim konferencijama o protokolu te na brojnim bilateralnim i multilateralnim susretima u zemlji i inozemstvu.
Pripremila je mnogobrojne državne i radne susrete Predsjednika države s vodećim svjetskim državnicima, kraljevima, princezama, prinčevima, sultanima, od kojih svakako među najznačajnijim i najzahtjevnijim treba izdvojiti dva susreta svetog Oca Pape Republici Hrvatskoj.
Predavala je u Centru za poslijediplomske studije Filozofskog fakulteta u Zagrebu za simultane i konsekutivne prevoditelje, u Hrvatskom vojnom učilištu “Petar Zrinski” (danas “dr.Franjo Tuđman”), Ratnoj školi “ban Josip Jelačić”, kada izdaje s Držislavom Tadićem 2008.g knjigu “Skripta Protokolarne aktivnosti”, u Londonskoj školi za odnose s javnošću, gost predavač na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu na poslijediplomskom specijalističkom studiju, te na poslijediplomskom studiju menadžmenta u zdravstvu.
Uprava Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti 2012.g. imenuje ju posebnom savjetnicom Akademijine uprave za protokolarne, ceremonijalne i organizacijske poslove Akademijinih programa.